1 oktober 2017
16:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Bällsta FF 1 - IF Brommapojkarna 3

Sista matchen i Sanktan för i år. Bällsta öppnar matchen bra och pressar oss högt. Vi får direkt svårt att komma bort från egen planhalva och vi slarvar lite i passningsspelet. Dock reser vi oss sakta och kan flytta upp spelet lite. Ture vinner ett hopslag strax nedanför mittlinjen på egen planhalva. Bollen går till Adam som slår en fin djupledsboll på Ture som lyckas hålla ifrån sig backarna och sätter dit 1-0 till oss via bortre stolpen. Inte rättvist men väldigt skönt. Några minuter senare sticker Adam på djupet. Först får han en tackling från vänster som han står emot och direkt därefter får han en tackling från höger som han också står emot och han lyckas komma till avslut men bollen går i kryssribban. Där var det nära 2-0 till oss. Andra halvan av första halvlek är betydligt bättre än första halvan och vi har ett antal fina anfall men utan att lyckas göra mål. Dock ska medges att Bällsta också har flera fina anfall där vi lyckas bryta i eget straffområde alternativt att Yusuf fångar inläggen.
I andra rivstartar vi och Adam springer ifrån sin back och kommer fri men avslutet går precis utanför målvaktens vänstra stolpe. Sedan tappar vi positionsspelet och Bällsta sätter press på oss. De lyckas göra 1-1 och lite senare slarvar vi i eget straffområde och de kan rulla in 2-1. Men vi ger inte upp. Killarna mobiliserar kraft och skapar flera fina lägen. Adam har ett avslut som målvakten tippar till hörna. Ture har också ett som blir en hörna. Malle kommer fri men även det avslutet räddar målvakten. John är fri i straffområdet och spelar Danne men avslutet uteblir. Alvin är nära att komma rätt på en hörna men bollen går utanför bortre stolpen. Vi hade våra chanser men lyckas inte kvittera.

Bällsta är ett bra lag och det var en jämn match så det svider lite att vi inte fick med oss en poäng.